Відповідно до розпорядження міського голови Геннадія ГЛУХМАНЮКА з 25 листопада по 10 грудня 2022 року в нашій громаді відбулась Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства». У загальноосвітніх навчальних закладах, професійно-технічних та закладах фахової передвищої освіти, установах та організаціях громади проводилися інформаційно-просвітницькі заходи (тренінги, бесіди, виховні години, конкурси малюнків для дітей та молоді, лекції), метою яких було підвищення обізнаності учнівської та студентської молоді, жителів громади щодо протидії насильству, його видів та покарання за скоєння насильства.

Пам’ятайте! Насильство однієї людини щодо іншої - це протиправні дії, яким немає виправдання та про які не можна мовчати! В Україні існують закони, які захищають Вас від насильства.

Якщо Ви вагаєтеся, чи варто звертатися за допомогою до конкретної організації, то можете отримати консультацію по телефону, якщо зателефонуєте на Національну безкоштовну «гарячу лінію» з попередження домашнього насильства: 0 800 500 335 зі стаціонарних телефонів.

На базі ГО «Ла Страда-Україна» функціонує дві «гарячі» лінії:

  • Національна дитяча «гаряча» лінія, яка працює за безкоштовним номером 0 800 500 225 (зі стаціонарного телефону) та безкоштовним коротким номером 116111 (з мобільних). Лінія працює у будні дні з 12.00 до 20.00 та в суботу – з 12.00 до 16.00 год.
  • Національна «гаряча» лінія з попередження домашнього насильства, торгівля людьми та гендерної дискримінації, яка працює за новим загальноєвропейським номером 116123. Даний номер є безкоштовним з мобільних телефонів.

Також, за додатковою інформацією можна звернутися до управління праці та соціального захисту населення Могилів-Подільської міської ради.

  • Адреса: м.Могилів-Подільський, вулиця Василя Стуса, 56
  • телефон 098-462-14-56.