У відкритій першості міста з шахів, яка проходила у Могилеві-Подільському 25 червня, взяли участь 2 міжнародних майстра – наш земляк, вінничанин Микола Боднар та Юрій Байковський – з Лозової (Харківська область), міста, яке піддається ракетному обстрілу ворогом. Він спромігся дістатися з гарячої точки до нашого міста, де спокійно. На відкритті змагань були присутні міський голова Геннадій Глухманюк та народний депутат України, постійний меценат шахових змагань у Могилеві-Подільському Геннадій Вацак, які, вітальними словами привітали учасників змагань.

В рамках турніру досвідчені майстри екзаменували молодь, юні шахісти мали змогу спробувати свої сили з міжнародним майстром Юрієм Байковським під час сеансу одночасної гри. Метра ніхто не зумів здолати, проте найдовше протималися Дмитро Скомаровський та Юлія Басенко. Дорослі учасники змагалися між собою, відверто зізнаючись, що дуже скучили за шахами та змаганнями.

В особистому заліку перемогу здобув наш земляк, міжнародний майстер, директор Вінницької шахової школи Микола Боднар, друге місце посів голова міської федерації шахів Андрій Горобець, третє - Руслан Остапчук.

Володар Кубка за зайняте 1 місце отримав персональну премію міського голови Геннадія Глухманюка. А ще грамоти, подяки та щирі емоції, які повертають людей до мирного життя. Також усі учасники отримали солодощі від родини Вацак, а призери – преміальні винагороди.

Тож через півтора місяці чекайте на новий турнір – Всеукраїнський командний шаховий фестиваль «Дністер 2022».