Розмір шрифту:

27.02.2024 - Бензин та дизельне паливо (на рік)

ОБГРУНТУВАНЯ

технічних та якісних характеристик закупівлі

та підстав закупівлі

 

Предмет закупівлі: ДК 021:2015: 09130000-9 Нафта і дистиляти (Бензин та дизельне паливо)

Закупівля оголошена відповідно до наказів по підприємству від 22.11.2023 р. № 136 –Г, № 59-Г від 20.02.2024 р.

Обґрунтування доцільності закупівлі.

Для виконання зазначених завдань/функцій Замовник повинен, зокрема, забезпечити себе необхідними паливно-мастильними матеріалами з метою здійснення транспортування персоналу для виконання працівниками їхніх трудових функцій, а також відповідних матеріалів та обладнання, що можуть знадобитися у процесі виконання таких функцій.

Обґрунтування обсягів закупівлі. Обсяги визначено відповідно до очікуваної потреби, обрахованої Замовником на основі фактичного використання паливно-мастильних матеріалів у попередньому році та обсягу фінансування.

 Відповідно до наказу по підприємству № 136-г від 22.11. 2023 р. потреба метою забезпечення пальним до кінця року):

22376 л дизельного пального (потреба 20342+ очікуване зростання ціни на 10%)

13700 л бензин А 95 (потреба 12447+ очікуване зростання ціни на 10%).

Відповідно цього наказу та оголошеної на його виконання процедури закупівлі UA – 2023-11-24-015477-а, було укладено відповідний договір з переможцем ТОВ «Вог ресурс». Відповідно листа Постачальника та додаткової угоди договір розірвано. При виконанні договору з цим постачальником з запланованого пального використано – 1500 л бензину та 2300 л дизельного пального, на суму 187885,00 грн з ПДВ. На час проведення даної закупівлі здійснено закупівлю по договору без використання електронної системи на : 99750 грн дизельного пального та бензину.

 На залишок потреби пального планується дана закупівля. Відповідно наказу по підприємству № 59-Г від 20.02.2024 р., прийнято рішення щодо оголошення закупівлі на залишок запланованого, але невикористаного в 2024 р. пального на залишок від запланованої загальної ціни закупівлі, що була оголошена по наказу № 136-Г.

Кількість пального на закупівлю становить:

 – 20 000 л дизельного пального та 13 000 л бензину.

Обґрунтування технічних та якісних характеристик закупівлі. Якісні характеристики визначено відповідно до особливостей транспортних засобів, що обліковуються на балансі Замовника, та з урахуванням загальноприйнятих норм і стандартів для зазначеного предмета закупівлі.

 

Обґрунтування очікуваної ціни закупівлі. Очікувана вартість обрахована відповідно до середньоринкового рівня цін, визначеного на базі цін 3-х операторів АЗС (скріншоти цін операторів на офіційних сайтах та комерційна пропозиція учасника додаються), та враховуючи необхідність забезпечення конкуренто спроможності постачальників, вартість у яких є більшою, ніж середня, та враховуючи вартість закупівлі, запланованої відповідно наказу № 136- г .

Очікувана вартість закупівлі становить:1 732500,00 грн.

Фінансування з власного бюджету.

Відповідно п.10. Особливостей, Замовники, у тому числі централізовані закупівельні організації, здійснюють закупівлі товарів і послуг (крім послуг з поточного ремонту, предмет закупівлі яких визначається відповідно до пункту 3 розділу II Порядку визначення предмета закупівлі, затвердженого наказом Мінекономіки від 15 квітня 2020 р. № 708 (далі - послуги з поточного ремонту), вартість яких становить або перевищує 100 тис. гривень, послуг з поточного ремонту, вартість яких становить або перевищує 200 тис. гривень, робіт, вартість яких становить або перевищує 1,5 млн. гривень, шляхом застосування відкритих торгів у порядку, визначеному цими особливостями, та/або шляхом використання електронного каталогу для закупівлі товару відповідно до порядку, встановленого постановою Кабінету Міністрів України від 14 вересня 2020 р. № 822 “Про затвердження Порядку формування та використання електронного каталогу”, з урахуванням положень, визначених цими особливостями.

За результатами здійснення закупівлі шляхом застосування відкритих торгів або шляхом використання електронного каталогу для закупівлі товару відповідно до цього пункту в електронній системі закупівель замовником оприлюднюється договір про закупівлю та додатки до нього відповідно до вимог Закону з урахуванням цих особливостей. У разі коли оприлюднення в електронній системі закупівель інформації про місцезнаходження замовника та/або місцезнаходження (для юридичної особи)/місце проживання (для фізичної особи) постачальника (виконавця робіт, надавача послуг), та/або місце поставки товарів, виконання робіт чи надання послуг (оприлюднення якої передбачено Законом та/або цими особливостями) несе загрозу безпеці замовника та/або постачальника, така інформація в договорі про закупівлю, який оприлюднюється в електронній системі закупівель, може зазначатися як назва населеного пункту місцезнаходження замовника та/або місцезнаходження (для юридичної особи)/місце проживання (для фізичної особи) постачальника (виконавця робіт, надавача послуг), та/або назва населеного пункту, в який здійснюється доставка товару (в якому виконуються роботи чи надаються послуги).

Отже, враховуючи зазначене, з метою дотримання принципу ефективності закупівлі, якнайшвидшого забезпечення потреби населення міста у водопостачанні та водовідведенні в умовах воєнного стану замовник прийняв рішення щодо здійснення Закупівлі ,«Єдиний закупівельний словник»: 09130000-9- Нафта та дистилятори шляхом та відповідно п.10 Особливостей, закупівля проводиться шляхом застосування відкритих торгів у порядку, визначеному цими особливостями.