Розмір шрифту:

27.02.2024 - Бензин та дизельне паливо (на місяць)

ОБГРУНТУВАНЯ

технічних та якісних характеристик

та підстав закупівлі

 

Предмет закупівлі: ДК 021:2015: 09130000-9 Нафта і дистиляти (Бензин та дизельне паливо)

 Закупівля оголошена відповідно до наказів по підприємству від 22.11.2023 р. № 136 –Г, № 58-Г від 20.02.2024 р.

Обґрунтування доцільності закупівлі.

 Для виконання зазначених завдань/функцій Замовник повинен, зокрема, забезпечити себе необхідними паливно-мастильними матеріалами з метою здійснення транспортування персоналу для виконання працівниками їхніх трудових функцій, а також відповідних матеріалів та обладнання, що можуть знадобитися у процесі виконання таких функцій.

 Обґрунтування обсягів закупівлі. Обсяги визначено відповідно до очікуваної потреби, обрахованої Замовником на основі фактичного використання паливно-мастильних матеріалів у попередньому році та обсягу фінансування.

 Відповідно до наказу по підприємству № 136-г від 22.11. 2023 р. потреба метою забезпечення пальним до кінця року):

22376 л дизельного пального (потреба 20342+ очікуване зростання ціни на 10%)

13700 л бензин А 95 (потреба 12447+ очікуване зростання ціни на 10%).

 Відповідно цього наказу та оголошеної на його виконання процедури закупівлі UA – 2023-11-24-015477-а, було укладено відповідний договір з переможцем ТОВ «Вог ресурс». Відповідно листа Постачальника та додаткової угоди договір розірвано. На залишок потреби пального планується відповідна закупівля. Проте, враховуючи те, що Замовник єдине підприємство у місті, яке забезпечує місто централізованим водопостачанням та водовідведенням та відсутність пального призведе до невчасного здійснення ним відповідного обслуговування населення, та відповідно службової записки комірника підприємства та наказу по підприємству № 58-Г від 20.02.2024 р., на час проведення закупівлі прийнято рішення щодо укладення договору закупівлі на необхідну кількість, а саме – 1000 л дизельного пального та 900 л бензину.

Обґрунтування технічних та якісних характеристик закупівлі. Якісні характеристики визначено відповідно до особливостей транспортних засобів, що обліковуються на балансі Замовника, та з урахуванням загальноприйнятих норм і стандартів для зазначеного предмета закупівлі.

Обґрунтування очікуваної ціни закупівлі. Очікувана вартість закупівлі визначена відповідно до комерційної пропозиції учасника та становить: 99750 грн

Дизельне пальне – 52,50 грн за 1 л

Бензин А 95 – 52,50 грн за 1 л.

Фінансування з власного бюджету.

 Відповідно п.9. Особливостей Під час здійснення публічних закупівель, передбачених цим пунктом, без використання електронної системи закупівель замовники повинні відповідно до Закону дотримуватися принципів здійснення публічних закупівель, зокрема максимальної економії, ефективності, запобігання корупційним діям і зловживанням, та за результатами їх здійснення за умови, що вартість закупівлі становить або перевищує 50 тис. гривень, оприлюднювати в електронній системі закупівель звіт про договір про закупівлю, укладений без використання електронної системи закупівель, відповідно до пункту 3-8 розділу X “Прикінцеві та перехідні положення” Закону, а також обґрунтування підстави для здійснення замовником закупівлі відповідно до цього пункту. Обґрунтування у вигляді розпорядчого рішення замовника або іншого документа готується уповноваженою особою або іншою службовою (посадовою) особою замовника та погоджується (затверджується) керівником замовника або іншою особою, визначеною керівником замовника.

 Отже, враховуючи зазначене, з метою дотримання принципу ефективності закупівлі, якнайшвидшого забезпечення потреби населення міста у водопостачанні та водовідведенні в умовах воєнного стану замовник прийняв рішення щодо здійснення Закупівлі ,«Єдиний закупівельний словник»: 09130000-9- Нафта та дистилятори шляхом укладення договору без використання електронної системи з публікацією договору та додатків до нього в електронні системі закупівель.